2009-06-06

Foto-reportažas - Šeškinė po griūties

Čia pirmasis foto-reportažas mano blog'e, reikia tikėtis, kad ateityje jų bus ir daugiau.

Neseniai turėjau progą pabuvoti Šeškinėje - viename iš Vilniaus rajonų. Jame šių metų kovo 16-osios naktį dalis senojo prekybos komplekso sugriuvo. Apie tai rašė daugelis naujienų tinklalapių, pvz. "15min". Kadangi atsidūriau Šeškinėje, nusprendžiau nufotografuoti nuotraukų, kaip viskas atrodo po maždaug 3 mėnesių. Nutraukos ne geriausios kokybės, nes fotografuota mobiliuoju telefonu.

Pati komplekso dalis, kuri sugriuvo, sutvarkyta, tačiau nepanašu, kad kam tai labai rūpėtų. Antras aukštas vis dar dirba, o ties vieta, kur yra praėjimas, tiesiog užkalta mediniais pagaliais, kuriuos daug kas galėtų lengvai numušti, o maži vaikai pro tarpus galėtų lengviausiai pralįsti. Ties šia vieta kolonos neatrodo labai stiprios, bet kažkodėl jos nėra paremtos net paprasčiausiais mediniais pagaliais kaip kitur.




Jau užsiminiau, kad kitose vietose antrojo aukšto balkonai paremti mediniais pagaliais, tačiau nepanašu, kad jie stipriai laikytų - kai kurie iš jų yra pakrypę, o likusieji sutvirtinti virvėmis su pačiomis griūvančiomis kolonomis. Dalis komplekso nėra sutvirtinta.


Kai kur viskas atrodo visai neblogai, tačiau kai kuriose vietose aiškiai matosi, kad reikia arba griauti ir perstatinėti iš naujo, arba bent jau kaip nors viską sutvirtinti, nes viskas atrodo labai netvirtai.


Tai kaip manote, ar dar bus griūčių Šeškinėje..?